职称英语
选课中心免费体验名师介绍在线考场你问我答短信提醒
您的位置:学易首页 > 职称英语 > 模拟试题 > 2017年职称英语考试理工类C级模拟试题及答案解析:判断句子
快揵导航:考试报名成绩查询证书领取经验交流
2017年职称英语考试理工类C级模拟试题及答案解析:判断句子
来源:学易网校 2016/10/20 12:02:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

  2017年职称英语考试理工类C级模拟试题及答案解析:判断句子.网上课程学习请电话咨询:010-56629166,团课专线400-622-5005!

2017年职称英语考试理工类C级模拟试题及答案解析:判断句子

  2017年职称英语考试报名在即,学易网为帮助考生顺利通过考试,针对职称英语考试收集整理了大量复习资料、模拟试题和练习题等,以供帮助考生备考,网校更凭借雄厚的师资实力和完备的教学体系开设了职称英语考试课程辅导,欢迎大家免费试听[点此试听]!

  第二部分:阅读判断(每题1分,共7分)
 
  阅读下面这篇短文,短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑
 
  Plants in Desert
 
  Only special plants can survive the terrible climate of a desert,for these are regions when the annual range of the soil temperature can be over 75C. Furthermore,during the summer there are few clouds in the sky to protect plans from the sun's ray. Another problem is the fact that there are frequently strong winds that drive small,sharp particles of sand into the plants,tearing and damaging them. The most difficult problem for all forms of plant life,however,is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
 
  Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long,hot,dry season in the form of seeds. These seeds remain inactive unless the right amount of rain falls. If no rain falls,or if insufficient rain falls,they wait until the next year,or even still the next. Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short. By the time the water from the spring rains disappears - just a few weeks after it falls - such plants no longer need any.
 
  The perennials(多年生植物)have special features that enable them to survive as plants for several years. Thus, nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground. The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in short time. The small shoot system,on the other hand,considerably limits water loss by evaporation.
 
  Another feature of many perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long,dry season,just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter. This reduces their water loss by evaporation(蒸发)during the dry season. Then,in next rainy season,they come fully alive once more,and grow new branches,leaves and flowers,just as the grasses and flowers in desert do.
 
  1. Ordinary plants are unable to survive in the desert mainly because of the changeable weather.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  2. Grasses and flowers in desert are unable to survive because they stay in the form of seeds to wait for the right amount of water to come.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  3. Grasses and flowers in the desert whose life cycles are short shows their ability to adapt to the quick disappearance of rainwater there after it falls in spring.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  4. Winter is the toughest season for the grasses and flowers to survive.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  5. The shoot system of perennials can help the plants absorb less of the sun's ray.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  6. The theme of the second last paragraph is why the perennials can survive as plants for several years.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  7. Desert perennials lose their leaves after the rainy season just as trees in wetter climates lose theirs in wetter climates because winter arrives,but the reasons for this features are different.
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)
 
  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1-4 题要求从所给的6个选项中为第2-5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。
 
  Adult Education
 
  1 Voluntary learning in organized courses by mature men and women is called adult education. Such education is offered to make people able to enlarge and interpret their experience as adults. Adults may want to study something which they missed in earlier schooling,get new skills or job training,find out about new technological developments,seek better self-understanding,or develop new talents and skills.
 
  2 This kind of education may be in the form of self-study with proper guidance through the use of libraries, correspondence courses,or broadcasting. It may also be acquired collectively in schools and colleges,study groups,workshops,clubs and professional associations.
 
  3 Modern adult education for large numbers of people started in the 18th and 19th centuries with the rise of the Industrial Revolution. Great economic and social changes were taking place:people were moving from rural areas to cities; new types of work were being created in an expanding factory system. These and other factors produced a need for further education and re-education of adults.
 
  4 The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s,with the founding of an adult school in Nottingham and a mechanics' institution in Glasgow. Benjamin Franklin and some friends found the earliest adult education institution in the U.S. in Philadelphia in 1727.
 
  5 People recognize that continued learning is necessary for most forms of employment today. For example,parts of the adult population in many countries find it necessary to take part in retraining programs at work or even to learn completely new jobs. Adult education programs are springing up constantly to meet these and other needs.
 
  1. Paragraph 2___________ A. Necessity for developing adult education
 
  B. Early days of adult education
 
  2. Paragraph 3 ___________ C. Ways of receiving adult education
 
  D. Growth of adult education
 
  3. Paragraph 4 ___________ E. Institutions of adult education
 
  F. Definition of adult education
 
  4. Paragraph 5 ___________
 
  5. Some adults want to learn _____________.
 
  6. There are various forms of adult education, including _____________.
 
  7. Adult education has been made necessary by _____________.
 
  8. The earliest organized adult education originated in _____________.
 
  A. by social and economic changes
 
  B. guided self-study and correspondence courses
 
  C. by studying together with children
 
  D. what they did not manage to learn earlier
 
  E. dates back to the eighteenth century

  F. mass production
 

  答案及解析
  第二部分:阅读判断(每题1分,共7分)
 
  阅读下面这篇短文,短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑
 
  l 解题技巧说明:
 
  在解答阅读判断题,阅读理解题,以及完成句子题时都可以考虑采用“核心词/特征词定位”的方法。“核心词”是指在出现在要求考生作出判断的句子中的主句和/或从句中的主语和谓语部分的词语/结构(如果有宾语也可考虑宾语部分的词语/结构)。选取这些词语/结构的时候要考虑是否这些将被选择作为答案线索的词语和结构是标志“新信息”的内容,如果是,则可以选取;否者就考虑句子中其他结构中标志“新信息”的词语/结构。(注:“新信息”是在前面问题的内容中没有出现过的信息)如:
 
  前一问题:Ordinary plants are unable to survive in the desert mainly because of the changeable weather.
 
  A Right B Wrong C Not mentioned
 
  Grasses and flowers in desert are unable to survive because they stay in the form of seeds
 
  新信息 新信息 新信息
 
  to wait for the right amount of water to come.
 
  在选取直接作为线索词/结构的内容时还要注意“标志原则”,比如在 “新信息内容”中“Grasses and flowers (花和草)”和“seeds(种子)”由于其词义的特点是很可能在文章中直接出现的结构,所以考虑采用“Grasses and flowers (花和草)”和“seeds(种子)”作为直接答案线索。
 
  “特征词” 是指在出现在要求考生作出判断的句子中表示“时间,人名,地名, 组织机构名”等,在文章如果出现往往很容易就会被发现的词语/结构,因为这些结构总是以特殊的形式出现在文章中:“时间”—往往是以阿拉伯数字的形式出现:“人名,地名, 组织机构名”—往往是以单词的首字母大写的形式出现。
 
  另外,要求考生作出判断的句子中出现的修饰词,限制词(往往形容词/副词)可以直接考虑作为答案线索。在利用选出的词语/结构作为答案线索时要注意在文章出现的与这些词/结构含义相近的词语/结构。Plants in Desert
 
  1. B.从文章第一段的第一句我们可以得知:因为沙漠中土壤的温度高所以只有特殊的植物能在沙漠里存活,所以不是气候变化的原因。
 
  2. A.利用“Grasses and flowers”和“seed”作为答案线索词,很快在第2段的第一句找到答案相关句,该句说:沙漠里的草和花一年又一年以种子的形式度过漫长,炎热,干燥的季节。可见原文的说法与问题句的说法一致,所以该句正确。
 
  3.A.该句说:生活在沙漠里生命周期短的草和花儿显示了它们适应沙漠里春季降雨后雨水很快消失的环境特点的能力。利用“生命周期”作为答案线索词,很快我们在第2段的最后一句中找到答案相关句,可见原文的说法与问题句的说法一致。
 
  4. C.利用“winter”作为答案线索词,不难发现文章中并没有提到“winter”。
 
  5. A.利用“the shoot system”作为答案线索词,于是在第3段的最后一句找到直接的答案相关句,该句说:小的枝叶极大地限制了蒸发所带来了水分的损失。可见原文与问题句的说法一致。
 
  6. A.该题问及倒数第2段的主题。而该段讲述的是沙漠常年生植物能多年生存的原因。
 
  7. B.利用“Lose leaves”作为答案线索词,不难在最后一段的第一句中找到答案相关句。 该句表明它们落叶的原因是一致的:都是为了减少水分的蒸发。
 
  第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分)
 
  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1-4 题要求从所给的6个选项中为第2-5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。
 
  l 概括大意题解题思路:
 
  1. 如果段首句和或段尾句是观点句,可借助段首句和或段尾句的句意判断答案;
 
  2. 借助段落中反复出现的核心词/核心结构判断答案;
 
  3. 如果段落中有举例的内容,可参考举例内容判断答案;
 
  4. 注意段落中出现的观点句(观点句中有时出现这样的一些结构: to sum up (adv.总之, 总而言之); in a word (adv.总之), in conclusion (adv.最后, 总之)等或内容上提到“……研究发现……”, “。某某研究者发现……”),转折句(往往句子中出现“but, however, although, though, nevertheless”等词),因为这些句子可能就是段落的中心句,可参考这些句子句意判断答案。
 
  Adult Education
 
  1.C.解题思路:该段中列举了“图书馆”,“函授课”等教育方式,所以C是答案。
 
  2.A.解题思路:该段段首句也较长,转而看段尾句,发现段尾句中有“need”对应A中的necessity(需要)。
 
  3.B.解题思路:该段只有两句,但两句中都提到了“earliest”(最早的),该词对应B中的early days(早期)。
 
  4. D.解题思路:该段段首句很长,所以转而看段尾句,该句用了“spring up”(出现) ,该词对应D中的growth(发展情况)。
 
  5. D.首先结合搭配句意判断,选项中只有A和D合适。再利用“learn”作为答案线索词判断答案相关句在第1段的最后一句:Adults may want to study something which they missed in earlier schooling, get new skills or job training, find out about new technological developments, seek better self-understanding, or develop new talents and skills.
 
  6. B.该题可直接借助句意判断答案为B.如果借助原文:利用“forms”作为答案线索词,则在第2段的第1句中找到答案相关句:This kind of education may be in the form of self-study with proper guidance through the use of libraries, correspondence courses, or broadcasting.
 
  7. A.利用“necessary”作为答案线索词,则在第3段的最后一句找到答案相关句:These and other factors(great economic and social changes) produced a need for further education and re-education of adults.
 
  8. E.该题可直接借助搭配句意选择答案。如果借助原文:利用“originated”作为答案线索词,这样在第4段的第1句找到答案相关句:The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s …。
 
更多职称英语考试信息及课程辅导可关注学易网职称英语频道[点击进入]

 

职称英语网络课程
职称英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
免费试听
历年真题