学士学位英语
选课中心免费体验名师介绍在线考场你问我答短信提醒
您的位置:学易首页 > 学士学位英语 > 历年真题 > 2014年5月北京成人学位英语真题及答案(文字版)
快揵导航:考试报名成绩查询证书领取经验交流
2014年5月北京成人学位英语真题及答案(文字版)
来源:学易网校 2016/9/6 15:37:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

2014年5月北京成人学位英语真题及答案(文字版)_2016年学士学位英语考试重点资料.网上课程学习请电话咨询:010-56629166,团课专线400-622-5005!

2014年5月北京成人学位英语真题及答案(文字版)

  Part I Reading Comprehension (30 % )

  Directions : There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage 1

  Questions 1 to 5 are based on the following passage:

  The first year of school in America, known as kindergarten, usually begins between the ages of five and six. Among rich countries such a late start is very' strange. President Obama believes it is an economic and social problem; his education secretary goes as far as to say that it is "morally wrong". This statement has some support, as it is clear from research into vocabulary that youngsters from poor families enter kindergarten well behind those from rich families--a disadvantage that usually lasts a lifetime. Children from households on welfare knew 525 words by the age of three, while the children of professionals had mastered 1,116.

  (76) Pre-school can help close this gap. So in a speech last month, Mr. Obama called for a part- nership between the federal government and the states to expand it to every American child. It later became known that "every" meant those who come from families with incomes of up to 200% above the poverty line--equal to an income of $ 47,000 for a family of four.

  (77) Some critics say that sending children to school at the age of four does not work. The evidence suggests otherwise. For example, on March 20th new results were announced from a study of9- to 11-year-olds in New Jersey. This report found that disadvantaged children who had attended preschool had better literacy ( 读写能力 ), language, maths and science skills. And two years of pre-kin- dergarten were better than one.

  Some studies also follow the effects of early learning over lifetimes, such as its effect on crime rates and other factors that may eventually burden society. Critics have singled out a government scheme called Head Start, created in 1965, which provides poor households with a range of services including school-based early education.

  1. Kindergarten in rich countries other than America usually begins at the age of

  A. Eight

  B. seven

  C. six.

  D. Four

  2. According to the passage, which of the following is TRUE?

  A. Poor pre-school kids have a larger vocabulary than rich kids.

  B. President Obama believes that early education can solve all economic and social problems.

  C. Rich pre-school kids have a richer vocabulary than poor kids.

  D. President Obama's education secretary thinks it is morally wrong to let kids start kindergarten

  3. Which of the following about the New Jersey study is TRUE?

  A. There is no evidence to support the New Jersey study.

  B. New Jersey has created a new Head Start to help disadvantaged kids.

  C. Sending children to school at the age of four is not going to help.

  D. Two years of pre-kindergarten were better than one.

  4. The phrase "single out" in the last paragraph means

  A. Choose

  B. think about

  C. count

  D. depend on

  5. Which of the following is an appropriate title for this passage?

  A. Secondary Education.

  B. Pre-school Education.

  C. Poor Kids' Education.

  D. Rich Kids' Education.

  Passage 2

  Questions 6 to 10 are based on the following passage:

  Humans may not have landed on Mars (火星) just yet, but that isn't stopping a European com- pany from devising a plan to send four people to the Red Planet within the next few years. (78)This project, called Mars One, aims to send a small u of o le to Mars in 2022 and eventually estab- lish a permanent colony on the planet.

  "Everything we need to go to Mars exists," said Mars One co-founder Bas Lansdorp in March2014. " We have the rockets to send people to Mars, the equipment to land on Mars, the robots to pre- pare the settlement for humans. For a one-way mission, all the technology exists. " Yet the four astro- nauts(宇航员 ) chosen for the trip will be stuck on Mars--forever. And despite Mars One's thorough planning, there are a number of challenges that may prevent the mission from ever taking place.(79) The biggest road block could be the mission's huge cost ( $ 6 billion)。 However, Lansdorp is confident that Mars One will be able to fund the project by selling the broadcast rights for the mission and subsequent experiences living on the planet.

  Those broadcast rights will also play a part in helping to select the people who will be sent to. Lansdorp said the company will hold a selection process similar to a reality show. Lansdorp is expec- ting at least 1 million applications from people around the world. In addition to the cost, several other potential problems could inhibit (阻止) the mission to Mars.

  "It's even more challenging to send people there with life support, with food, with air, with all the other things like books, entertainment, means of communication and of providing for their own re- sources for a long stay on Mars," said Adam Baker--senior lecturer in space engineering at Kingston University in London. "The sheer size of the rockets you'd need to do this would be absolutely colos- sal. "

  6. According to Project Mars One, humans could send four people to Mars within the next_______.

  Years.

  A. Seven

  B. eight

  C. Ten

  D. six

  7. According to Bas Lansdorp, which of the following is NOT TRUE?

  A. For a one-way trip to Mars, all the technology exists.

  B. He could not come up with the fund for Mars One.

  C. We humans have the rockets to send people to Mars.

  D. We humans have the equipment to land on Mars.

  8. According to the passage, all the following statements are TRUE EXCEP that _______.

  A. a competition process will be held to select the four astronauts

  B. the cost of Mars One could go as much as $ 6 billion

  C. if it goes as planned, we could expect to watch Mars One on TV

  D. the four astronauts could return to Earth after a few years' stay on Mars

  9. The word "colossal" in the last paragraph is closest in meaning to

  A. very large

  B. very small

  C. medium

  D. Average

  10. Which of the following is an appropriate title for this passage?

  A. Ready for a Round Trip to Mars.

  B. Ready for a Short Visit to Mars.

  C. Ready for a One-way Trip to Mars.

  D. Ready for a Walk on Mars.

  Passage 3

  Questions 11 to 15 are based on the following passage:

  When the United States Congress created Yellowstone National Park in 1872, the goal was to set aside a place where Americans could enjoy the beauty of nature for years to come. Now, 142 years lat- er. there are hundreds of national parks across the country, and technology is changing the way peo- ple experience them. Should park visitors be able to use cell phones, or should their use be restricted?"Connectivity presents a real challenge to all of us. " A1 Nash says. He is a public affairs officer at Yellowstone National Park. He says cell phone service at Yellowstone is available in parts of the park with stores and campgrounds. This makes it easy for visitors to share photos of their trip on social networking sites and to stay in touch with friends and family members. (80) If a park visitor is hurt or in da~hones make it easier to get help.Some say the ability to download applications that provide information about plants and animals in the park can enrich a visitor's experience.

  Others say cell phones disturb people's enjoyment of our national parks. In their view, cell phone towers are an eyesore, and they'd rather hear the sound of birds than the ring of an incoming call. Can you imagine looking out a peaceful lake or field of grass only to be disturbed by a person shouting into their phone, "Can you hear me now?"

  Nash says Yellowstone tries to strike a balance. "Ultimately, our job is to let visitors understand and enjoy nature better while protecting what people find special about Yellowstone, and one of those things that's special is the ability to get away from the hustle and bustle (喧嚣) of one's daily life. " 11. Which of the following is the best tide for the passage?

  A. Which U. S. National Park Has the Most Visitors?

  B. Should National Parks Allow the Use of Cell Phones?

  C. What Did Yellowstone Do to Enrich Park Visitors' Experience? D. Can Technology Transform the Way People Experience Nature?

  12. National parks were established_______.

  A. to show respect to former presidents

  B. to raise public awareness about climate change

  C. to preserve areas of natural beauty

  D. to create job opportunities

  13. According to the passage, which of the following statements about the cell phone service at Yellowstone is TRUE?

  A. It is limited to certain areas in the park.

  B. It is available everywhere in the park.

  C. It is not available in the park.

  D. It is available to visitors at a fee.

  14. The word "eyesore" in the third paragraph probably means_______.

  A. something unpleasant to look at

  B. something harmful to health

  C. beautiful scene

  D. serious threat

  15. What's the position of Yellowstone on cell phone use?

  A. Supportive.

  B. Neutral.

  C. Negative.

  D. Doubtful.

  Part Ⅱ Vocabulary and Structure (30 % )

  Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A ,B , C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  16. All the passengers_______in the accident were sent to the nearby hospital in no time.

  A. to find injured

  B. finding injured

  C. to be found injured

  D. found injured

  17. The big fire lasted as long as 24 hours_______it was brought under control.

  A. After

  B. before

  C. Since

  D. While

  18. In this workshop, the output of July was three times_______of January.

  A. That

  B. This

  C. One

  D. it

  19. Seeing her father come back, _______.

  A. tears ran down her cheeks

  B. her tears ran out

  C. she burst into tears

  D. tears burst into her

  20._______singer and_______dancer is also good at drawing.

  A. The; a

  B. The; the

  C.A; a

  D. The; /

  21. It's such a difficult problem_______no one can work it out.

  A. as

  B. That

  C. so

  D. this

  22. I'd rather youthere next week.

  A. went

  B. go

  C. should have gone

  D. had gone

  23. By the end of this term, we_______3,000 English words in all.

  A. will learn

  B. will have learned

  C. have learned

  D. had learned

  24._______is known to all, the earth moves around the sun once a year.

  A. That

  B. As

  C. What

  D. It

  25. I admit that she has shortcomings. I still like her.

  A. When

  B. As

  C. While

  D. Once

  26. To our great_______ , Tom's illness proved not to be as serious as we had feared.

  A. Arxiety

  B. relief

  C. View

  D. judgment

  27. The meeting is to begin at 4:00 p. m. , but as assistants, we're _______to be there a bit earlier.

  A. Invited

  B. Supposed

  C. Encouraged

  D. hoped

  28. Can you the differences between the two pictures?

  A. Tell

  B. Talk

  C. speak

  D. say

  29. Do you know the_______of the saying I just quoted?

  A. resource

  B. source

  C. course

  D. cause

  30. The Internet has brought_______big changes in the way we work.

  A. about

  B. out

  C. Up

  D. back

  31. Dr. Hampton: Good morning. Professor Smith.Professor Smith :____, Dr. Hampton. Dr. Hampton: May I come in?

  Professor Smith : Of course, please.

  A. Good morning

  B. Fine, thanks

  C. Pleased to meet you

  D. How do you do

  32. The travelers are going to Taiwan, _______they plan to stay for two or three days.

  A. that

  B. Which

  C. When

  D. where

  33. When George was a little boy in primary school, he often_______to school on foot.

  A. Goes

  B. Went

  C. Go

  D. will go

  34. On no account _______ to deprive (剥夺) a student of his fight to receive education.

  A. anyone is allowed

  B. is anyone allowed

  C. anyone allows

  D. allows anyone

  35. Alice speaks English well,

  A. she does

  B. does she

  C. she doesn't

  D. doesn't she

  36. Student: Professor Wang, must I hand in the paper this week?Professor Wang: No, _______. You can hand it in next week.

  A. you mustn't

  B. you can't

  C. you needn't

  D. you shouldn't

  37. If I_______you, I would go now and wait for them at the station.

  A. am

  B. Was

  C. were

  D. have been

  38. Ted, _______yourself and don't get your coat dirty again. or you will get into trouble!

  A. Behave

  B. make

  C. perform

  D. take

  39. In the dead man's bedroom the police found several important_______which pointed to Blake as the murderer.

  A. Careers

  B. clues

  C. Challenges

  D.dreams

  40. The old man sitting on the park bench seemed _______to me .yet couldn’t remem-

  ber where we had met before.

  A. proud

  B. gradual

  C. familiar

  D. mental

  41. They go to work every day_______Saturday and Sunday. Those days are hohdays. A. besides

  B. on

  C. from

  D. except

  42. She has_______chance to win the election as her opponent is too strong.

  A. Httle

  B. a little

  C. few

  D. a few

  43. Today Bob was late again for class because he overslept (睡过头)。 but he_______an excuse of being ill.

  A. looked up

  B. made up

  C. put up

  D. took up

  44. You have to_______early in the morning to avoid the rush hour.

  A. set aside

  B. set out

  C. set up

  D. set in

  45._______I fixed the plug properly, I still got an electric shock.

  A. Because

  B. However

  C. Although

  D. When

  Part IV Cloze ( 10 % )

  Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose ONE answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  In an old town lived a merchant. He earned huge profits by fair means and foul (恶劣的) With more profits flowing in, he became more and more 56 _______ . He complained when his wife wanted money to 57 _______ the home. He criticized her when she prepared 58 _______ dishes or bought expensive clothes.

  "Money doesn't grow on trees. " he 59 _______ his children when they asked for money to buy books and new dresses. When his sisters, brothers and cousins came to ask for60_______, he drove them away.

  61 _______ he grew richer, he became more miserly (吝啬的)。 He 62_______ the cook, the maid and the gardener. "No,who will pay them? All of us must share the work and thus avoid 63_______ of money.”he told his wife and children.

  "What will you do with all this money?" they asked.

  But he drove them away, 64 _______ ,"I will do _______ I like with my money. I earn it. I will save it. I will become the richest man in the town. Wait and see. "It 66_______ him many years to become the richest man in town. But none had a good word to say about him. The people laughed at him, "Money Bag. " They named him "King Miser. "

  The merchant became worried day by day 67_______ his bad name. How could he get a good name?

  He finally went to an elder and 68 _______ advice.

  "Shall I open a charitable (慈善的 ) hospital? 69_______ a school for the children of the poor?Open a chain of poor homes?" he asked.

  "Not a bad idea. In fact, I would normally have recommended such kind of charity. But it ~-ill cost a lot of money. " the elder 70 _______ out.

  "I am ready to spend some money to win name and 71 _______ ," the merchant replied.

  "How can you even think of helping strangers? Should you not attend to the 72 _______ of your near and dear ones first? Can't you see your wife and children going around 73 _______ poor clothes? How hungry they look? Do they have even enough food every day? Listen. Do your 74 _______ to your family, first. Help your brothers and sisters and other members of the family who are poor. Opening hospitals for the poor or schools for the children of the poor must come 75_______ . Charity begins at home. " saying this, the wise man sent the merchant away.

  56. A. honest B. greedy C. Upset D. generous

  57. A. Run B. move C. sell D. visit

  58. A. Friendly B. slender C. costly D. effective

  59. A. Scolded B. praised C. shouted D. worried

  60. A. Scheme B. belief C. advice D. help

  61. A. No matter how B. As C. As long as D. Where

  62. A. invited B. employed C. Promoted D. dismissed

  63. A. exchange B. income C. waste D. increase

  64. A. Screaming B. explaining C. approving D. weeping

  65. A. why B. where C. W_______hat D. which

  66. A. drew B. spent C. paid D. took

  67. A. above B. about C. beside D. within

  68. A. taught B. consumed C. sought D. searched

  69. A. Instruct B. Establish C. Proceed D. Perform

  70. A. Pointed B. cleaned C. picked D. stepped

  71. A. price B. salary C. Cost D. fame

  72. A. sights B. trusts C. needs D. pays

  74. A. origin B. shame C. belief D. duty

  75. A. Later B. first C. Now D. Before

  Part V Translation (20%) Section A

  Directions : In this part there are fire sentences which you should translate into Chinese. These sentences are all taken from the 3 passages you have just read in Reading Comprehension. You can refer back to the passages to identify their meanings in the context.

  76. Pre-school can help close this gap.

  77. Some critics say that sending children to school at the age of four does not work.

  78. This project, called Mars One, aims to send a small group of people to Mars in 2022.

  79. The biggest road block could be the mission's huge cost.

  80. If a park visitor is hurt or in danger, cell phones make it easier to get help.

  Section B

  Directions: In this part, there are fire sentences in Chinese. You should translate them into English. Be sure to write clearly.

  81.你应该多运动。

  82.去年春天,我们又见面了。

  83.我们必须保护自然资源不被浪费。

  84.杰克正在写的报告星期五必须完成。

  85.那个电影我已经看了很多次。

  2014年5月北京地区成人本科学士学位英语水平考试真题

  Part I Reading Comprehension

  Passage 1

  1.D【解析】第一段第一句说美国的幼儿园一般在五到六岁开始,第二句说在富裕国家里这么晚才开始是十分奇怪的,所以是在五岁以前,综合答案选择D,四岁。

  2.C 【解析】第一段第四句中提到,根据调查,贫困家庭的孩子在词汇方面要落后于富有家庭的孩子,而这种差距往往会持续一生。所以选C。

  3.D 【解析】倒数第二段第三、四句讲到,参加学前教育的孩子在读写能力、语言能力、数学能力和科学能力上均有更好的表现,而有两年的学前教育效果要好于一年,所以选D。4.A 【解析】本句的句意是批评者们选择了一个叫做“头脑启蒙”政府计划来,其他的选项分别都是:B考虑C计数D依赖。

  5.B 【解析】本文通篇都在探讨的是学前教育。A选项未提到,C、D均为学前教育研究的一部分,所以选B。

  Passage 2

  6.B 【解析】第一段最后一句说计划在2022年送一组人上火星,可知答案是八年,选择B。

  7.B【解析】第二段倒数第二句明确说明计划大约需要60亿美元。所以B选项描述有误。其他选项在第二段前半部分都有提到,即所有的条件均已具备。

  8.D【解析】文中第二段提到这是一个“0ne-way trip”也就是单程旅行,所v;t他4J'1不能回来。

  9.A 【解析】最后一段开始提到,还需要送很多东西,例如生活用品、书籍、娱乐设施等等到火星。所以火箭的体积应该是很大的,选择A。

  10.c【解析】文章通篇都是讲的到火星的单向旅行计划,其他选项均未提到。

  Passage 3

  11.B 【解析】文章先介绍了国家公园的简单情况,然后引入了移动电话的问题,接下来是不同方面对这个话题的看法,所以选择B。

  12.c 【解析】第一段第一句话明确指出,国家公园的建立是为了留出一个区域让美国人能享受自然风光,所以答案是C。

  13.A 【解析】第二段第二句话说,移动电话只在公园里有商店和营地的地方有信号,所以选A。

  14.A 【解析】第三段第一句说,反对者说,移动电话打扰了他们在公园的享受,由此可以推断,信号塔应该是他们很不喜欢看到的,选A。

  15.B【解析】文章最后一段第一句说,黄石公园方面试图保持一个平衡,所以说他们的态度是中立的,答案是B。

  Part lI Vocabulary and Structure

  16.D【解析】考查非谓语。句意:所有事故中受伤的乘客都被及时送往附近的医院。首先要分析句子结构,该句主语是aU the passengers,谓语是were sent t0,空白处所要填的词是用来修饰主语的。主语all passengers和选项中的find injured这一动词之间的关系为被动——事故中的乘客被发现受伤,所以在表示被动语态的C和D中选;从表示过去时态的谓语were sent to又可以发现该句描述的是过去发生的事,而C中的t0是一个表示将来的动词不定式符号,所以选D。D中的found是find的过去分词,后置做定语,相当于一个从句that/who have been found injured。

  17.B 【解析】考查时间状语从句。句意:大火在得到控制前持续了整整24个小时。空白处前后皆为主谓完整的句子,由此可见空白处所需的为一个连词,而四个备选项皆可做连词,只不过语义以及主从时态略有区别。after在……之后,before在……之前,since自从……,while相当于when,当……since引导的时间状语从句,一般情况下,从句谓语动词用一般过去时,而主句的谓语动词用现在完成时,与该题时态不符,所以排除,其余三个选项依其语义来看,before最符合。

  18.A 【解析】考查英文倍数的表达方法之一:tlle+计量名词+of+A+be+倍数+that+of+B。句意:这间工厂七月份的产量是一月份的三倍。

  19.c 【解析】考查非谓语动词作状语。句意:看见她爸爸回来了,她眼泪夺眶而出。非谓语作状语时,主语必须是非谓语的逻辑主语,句首的现在分词seein9其真正的主语是she,只有C的主语是she,而其他选项的逻辑主语都是tears,所以选c。

  20.D 【解析】考查冠词的省略。句意:这个歌手兼舞者也擅长画画。该句谓语动词为is,由此可知主语应该为单数,所以singer和dancer应该是一个人所同时具备的两种身份,而不是两个人。当两个并列名词指的是同一个人时,后一名词前的不定冠词通常省略,所以选D。

  21.B 【解析】考查such…that从句这个结构,本句的意思是:这是一个如此难的问题。以至于没有人能够解决它。such后面跟的中心词必须是名词(problem),在这里要和S0…that从句区分一下。S0后面要加形容词或者副词。其他选项均不能搭配。

  22.A【解析】would rather后面接句子时往往用虚拟语气,谓语的时态用一般过去时的形式。故选A。

  23.B【解析】考查将来完成时,根据句意:到这个学期结束时,我们已经总共学习了3000个英语单词。可知是说明将来的情况,故用将来完成时,应该选8。A选项是将来时,c选项是现在完成时,同样地,如果改成by the end of last term,本题就选D项,表示截止到过去某个时间点,产生的影响和结果。

  24.B 【解析】考查的是as引导的非限制性定语从句,as指代后面的整个句子。句意:正如大家所知道的,地球一年绕太阳转一圈。这种表达方式已经相对固定了,如果此处填it,这句话应该这样表达:It is known to all that the earth moves around the sun once a year.thatthe eoJ'th moves around the sun once a year是主语从句后置,it只是个形式主语。选项that不能引导非限制性定语从句,what不能引导定语从句。

  25.C 【解析】考查连词,也就是主从复合句中主句和从句之间的逻辑关系,根据句意:我承认她有缺点,但我依然喜欢她。可知此处是转折的关系,when当……时候;as既可以表示当……时候,也可以表示原因;once一旦表示条件;while可以表示转折,故选C。

  26.B【解析】考查名词的辨析,anxiety焦虑,relief安慰,view观点,judgment判断。根据句意:使我们感到安慰的是汤姆的病没有像我们担心的那样严重。

  27.B【解析】be supposed to d0理应做……,本应该做……根据句意:会议下午4点开始,但作为助手,我们理应早点到场。invite邀请,invite sb.to do sth.邀请某人做某事;en-courage鼓励,encourage sb.to do sth.鼓励某人做某事;hope希望。

  28.A【解析】tell difference分辨出不同之处,只有tell有此含义。talk谈论;speak说某种语言;say后跟说话的内容。

  29.B 【解析】resource资源;source来源,出处;course课程;cause原因。本句的意思是:你知道我刚才引用的那句谚语的来源(出处)吗?

  30.A【解析】bring about造成,引起,导致(某事)。本句的意思是:互联网在我们的工作方面带来了巨大的变化。bring out出版,说出;bring up养育,呕出;bring back带回(某人或某物)。

  31.A 【解析】考查交际用语。句意:汉普顿博士:早上好,史密斯教授。史密斯教授:早上好,汉普顿博士。汉普顿博士:我可以进来吗?史密斯教授:当然可以,进来吧。对方说“早上好”的时候,回答当然也是“早上好”。故选A。

  32.D 【解析】考查非限制性定语从句。句意:游客们打算去台湾,并在台湾待两到三天。where此处引导非限制性定语从句,表示地点。

  33.B 【解析】考查一般过去时态。句意:当乔治还是一个上小学的小男孩时,他。6-是步行去学校。由于表示的是过去发生的事情,所以只能选went。

  34.B 【解析】考查倒装。句意:任何人都不能剥夺一个学生受教育的权利。on no account提前,句子要进行部分倒装,需要将be动词提前。因此选B。

  35.D 【解析】考查反义疑问句。句意:爱丽丝英语讲的很好,不是吗?反义疑问句前面是肯定语气,因此后面要用否定。故选D。

  36.C 【解析】本题考查情态动词的用法。句意:学生:王教授,我这周必须交论文吗?王教授:不,不需要。你可以下周交。通常回答must都用need来表示。

  37.C【解析】考查虚拟语气。句意:如果我是你,我就会现在去,在车站等他们。句子表示的是与现在相反的情况,用were即可。

  38.A 【解析】考查固定搭配。句意:泰迪,行为规矩些,别再把你的衣服弄脏,否则你就麻烦了。behave yourself为固定搭配,表示“行为规矩些”。

  39.B【解析】考查名词辨析。句意:在死者的卧室里,警察找到了一些重要的线索,这些线索表明布莱克就是凶手。由上下文可知,clues“线索”为最佳答案。careers职业,chal·lenges挑战,dreams梦想,均不符合句意。

  40.C 【解析】考查形容词辨析。句意:坐在公园长凳的老人似乎对我很熟悉,然而我却想不起来以前我们在哪里见过。be familiar to表示“对……很熟悉”,由后半句可知应选C。

  2014年5月北京地区成人本科学士学位英语水平考试真题

  Part I Reading Comprehension

  Passage 1

  1.D【解析】第一段第一句说美国的幼儿园一般在五到六岁开始,第二句说在富裕国家里这么晚才开始是十分奇怪的,所以是在五岁以前,综合答案选择D,四岁。

  2.C 【解析】第一段第四句中提到,根据调查,贫困家庭的孩子在词汇方面要落后于富有家庭的孩子,而这种差距往往会持续一生。所以选C。

  3.D 【解析】倒数第二段第三、四句讲到,参加学前教育的孩子在读写能力、语言能力、数学能力和科学能力上均有更好的表现,而有两年的学前教育效果要好于一年,所以选D。4.A 【解析】本句的句意是批评者们选择了一个叫做“头脑启蒙”政府计划来,其他的选项分别都是:B考虑C计数D依赖。

  5.B 【解析】本文通篇都在探讨的是学前教育。A选项未提到,C、D均为学前教育研究的一部分,所以选B。

  Passage 2

  6.B 【解析】第一段最后一句说计划在2022年送一组人上火星,可知答案是八年,选择B。

  7.B【解析】第二段倒数第二句明确说明计划大约需要60亿美元。所以B选项描述有误。其他选项在第二段前半部分都有提到,即所有的条件均已具备。

  8.D【解析】文中第二段提到这是一个“0ne-way trip”也就是单程旅行,所v;t他4J'1不能回来。

  9.A 【解析】最后一段开始提到,还需要送很多东西,例如生活用品、书籍、娱乐设施等等到火星。所以火箭的体积应该是很大的,选择A。

  10.c【解析】文章通篇都是讲的到火星的单向旅行计划,其他选项均未提到。

  Passage 3

  11.B 【解析】文章先介绍了国家公园的简单情况,然后引入了移动电话的问题,接下来是不同方面对这个话题的看法,所以选择B。

  12.c 【解析】第一段第一句话明确指出,国家公园的建立是为了留出一个区域让美国人能享受自然风光,所以答案是C。

  13.A 【解析】第二段第二句话说,移动电话只在公园里有商店和营地的地方有信号,所以选A。

  14.A 【解析】第三段第一句说,反对者说,移动电话打扰了他们在公园的享受,由此可以推断,信号塔应该是他们很不喜欢看到的,选A。

  15.B【解析】文章最后一段第一句说,黄石公园方面试图保持一个平衡,所以说他们的态度是中立的,答案是B。

  Part lI Vocabulary and Structure

  16.D【解析】考查非谓语。句意:所有事故中受伤的乘客都被及时送往附近的医院。首先要分析句子结构,该句主语是aU the passengers,谓语是were sent t0,空白处所要填的词是用来修饰主语的。主语all passengers和选项中的find injured这一动词之间的关系为被动——事故中的乘客被发现受伤,所以在表示被动语态的C和D中选;从表示过去时态的谓语were sent to又可以发现该句描述的是过去发生的事,而C中的t0是一个表示将来的动词不定式符号,所以选D。D中的found是find的过去分词,后置做定语,相当于一个从句that/who have been found injured。

  17.B 【解析】考查时间状语从句。句意:大火在得到控制前持续了整整24个小时。空白处前后皆为主谓完整的句子,由此可见空白处所需的为一个连词,而四个备选项皆可做连词,只不过语义以及主从时态略有区别。after在……之后,before在……之前,since自从……,while相当于when,当……since引导的时间状语从句,一般情况下,从句谓语动词用一般过去时,而主句的谓语动词用现在完成时,与该题时态不符,所以排除,其余三个选项依其语义来看,before最符合。

  18.A 【解析】考查英文倍数的表达方法之一:tlle+计量名词+of+A+be+倍数+that+of+B。句意:这间工厂七月份的产量是一月份的三倍。

  19.c 【解析】考查非谓语动词作状语。句意:看见她爸爸回来了,她眼泪夺眶而出。非谓语作状语时,主语必须是非谓语的逻辑主语,句首的现在分词seein9其真正的主语是she,只有C的主语是she,而其他选项的逻辑主语都是tears,所以选c。

  20.D 【解析】考查冠词的省略。句意:这个歌手兼舞者也擅长画画。该句谓语动词为is,由此可知主语应该为单数,所以singer和dancer应该是一个人所同时具备的两种身份,而不是两个人。当两个并列名词指的是同一个人时,后一名词前的不定冠词通常省略,所以选D。

  21.B 【解析】考查such…that从句这个结构,本句的意思是:这是一个如此难的问题。以至于没有人能够解决它。such后面跟的中心词必须是名词(problem),在这里要和S0…that从句区分一下。S0后面要加形容词或者副词。其他选项均不能搭配。

  22.A【解析】would rather后面接句子时往往用虚拟语气,谓语的时态用一般过去时的形式。故选A。

  23.B【解析】考查将来完成时,根据句意:到这个学期结束时,我们已经总共学习了3000个英语单词。可知是说明将来的情况,故用将来完成时,应该选8。A选项是将来时,c选项是现在完成时,同样地,如果改成by the end of last term,本题就选D项,表示截止到过去某个时间点,产生的影响和结果。

  24.B 【解析】考查的是as引导的非限制性定语从句,as指代后面的整个句子。句意:正如大家所知道的,地球一年绕太阳转一圈。这种表达方式已经相对固定了,如果此处填it,这句话应该这样表达:It is known to all that the earth moves around the sun once a year.thatthe eoJ'th moves around the sun once a year是主语从句后置,it只是个形式主语。选项that不能引导非限制性定语从句,what不能引导定语从句。

  25.C 【解析】考查连词,也就是主从复合句中主句和从句之间的逻辑关系,根据句意:我承认她有缺点,但我依然喜欢她。可知此处是转折的关系,when当……时候;as既可以表示当……时候,也可以表示原因;once一旦表示条件;while可以表示转折,故选C。

  26.B【解析】考查名词的辨析,anxiety焦虑,relief安慰,view观点,judgment判断。根据句意:使我们感到安慰的是汤姆的病没有像我们担心的那样严重。

  27.B【解析】be supposed to d0理应做……,本应该做……根据句意:会议下午4点开始,但作为助手,我们理应早点到场。invite邀请,invite sb.to do sth.邀请某人做某事;en-courage鼓励,encourage sb.to do sth.鼓励某人做某事;hope希望。

  28.A【解析】tell difference分辨出不同之处,只有tell有此含义。talk谈论;speak说某种语言;say后跟说话的内容。

  29.B 【解析】resource资源;source来源,出处;course课程;cause原因。本句的意思是:你知道我刚才引用的那句谚语的来源(出处)吗?

  30.A【解析】bring about造成,引起,导致(某事)。本句的意思是:互联网在我们的工作方面带来了巨大的变化。bring out出版,说出;bring up养育,呕出;bring back带回(某人或某物)。

  31.A 【解析】考查交际用语。句意:汉普顿博士:早上好,史密斯教授。史密斯教授:早上好,汉普顿博士。汉普顿博士:我可以进来吗?史密斯教授:当然可以,进来吧。对方说“早上好”的时候,回答当然也是“早上好”。故选A。

  32.D 【解析】考查非限制性定语从句。句意:游客们打算去台湾,并在台湾待两到三天。where此处引导非限制性定语从句,表示地点。

  33.B 【解析】考查一般过去时态。句意:当乔治还是一个上小学的小男孩时,他。6-是步行去学校。由于表示的是过去发生的事情,所以只能选went。

  34.B 【解析】考查倒装。句意:任何人都不能剥夺一个学生受教育的权利。on no account提前,句子要进行部分倒装,需要将be动词提前。因此选B。

  35.D 【解析】考查反义疑问句。句意:爱丽丝英语讲的很好,不是吗?反义疑问句前面是肯定语气,因此后面要用否定。故选D。

  36.C 【解析】本题考查情态动词的用法。句意:学生:王教授,我这周必须交论文吗?王教授:不,不需要。你可以下周交。通常回答must都用need来表示。

  37.C【解析】考查虚拟语气。句意:如果我是你,我就会现在去,在车站等他们。句子表示的是与现在相反的情况,用were即可。

  38.A 【解析】考查固定搭配。句意:泰迪,行为规矩些,别再把你的衣服弄脏,否则你就麻烦了。behave yourself为固定搭配,表示“行为规矩些”。

  39.B【解析】考查名词辨析。句意:在死者的卧室里,警察找到了一些重要的线索,这些线索表明布莱克就是凶手。由上下文可知,clues“线索”为最佳答案。careers职业,chal·lenges挑战,dreams梦想,均不符合句意。

  40.C 【解析】考查形容词辨析。句意:坐在公园长凳的老人似乎对我很熟悉,然而我却想不起来以前我们在哪里见过。be familiar to表示“对……很熟悉”,由后半句可知应选C。

  41.D 【解析】考查介词辨析。句意:除了周六周日,他们每天都去上班。周六周日是节假日。besides除……之外(还),on在……之上,from从……,except除了……,except放在该句中最符合表达意思,所以选D。

  42.A【解析】考查词义辨析。句意:由于对手很强大,她几乎没有机会赢得选举。little和a little都表示“很少”,修饰不可数名词,但little暗含有否定之意——几乎没有;few和afew也表示“很少”,但修饰的是可数名词,同样few暗合有否定之意——几乎没有。根据空白处后面的不可数名词chance排除C、D;又根据as后面引导的从句所表达的语境判断,该句暗含否定之意—几乎没有胜算。所以选little。

  43.B【解析】考查up短语语义辨析。句意:今天Bob因为睡过头上课又迟到了,但是他却编造借口说生病了。look up查阅,向上看,拜访;make up编造,组成,补足,化妆;put up建造,举起;took up拿起,接受,开始从事。根据句意以及空白处与其后面名词的搭配,选make up,make up an excuse编造一个理由/借口。

  44.B 【解析】考查set短语语义辨析。句意:你早上必须早点出发以避开交通高峰。set aside省出,抽出,把……抛诸脑后;set out出发,开始,陈述;set up建立,装配,开业;set in开始,到来。根据句意,选set out出发。

  45.C【解析】考查语法:连词。句意:尽管我妥当安装好插座,仍被电击了一下。Be-cause因为,表示因果关系;However然而,用以引出令人吃惊或形成对比的话语;Although虽然,尽管;When当……根据句意,选Although。

  Part III Identification

  46.C【解析】C项改为turning on。it's no use doing stl1.为固定搭配。

  47.C【解析】C项改为which,指代前句的two big plans。

  48.A【解析】改为when。其中whenever=no matter when。

  49.C 【解析】0nly置于句首,句子用部分倒装,应改为will l。

  50.A【解析】该句是说“以前在该餐馆吃过饭”,因此应为Having eaten。

  51.C【解析】该句是比较级,应为much better。

  52.B 【解析】该句是比较级,the more…,the more…,因此应为the more troubles。

  53.B【解析】应改为who。

  54.C【解析】考查宾语从句用法,从句用陈述语序,即the last train leaves。

  55.B【解析】主语是一个人,因此该处应为单数形式,is going back。

  Part IV Cloze

  56.B【解析】说这个人钱越赚越多,但是人却越来越贪婪和一毛不拔。所以选9reedy。

  57.A【解析】他的妻子当家需要银子,向他要钱,他为此抱怨不已。经营家庭、当家,用动词nln。

  58.c 【解析】这里应该填入和后面expensive相对应的形容词,表并列。expensive是贵的,相应的形容词应该是costly。

  59.A【解析】他的孩子伸手向他要钱,他居然说“钱不会长在树上”。从这个反应来看,这个爸爸的态度比较恶劣。所以动词选scold,责备,谩骂。

  60.D【解析】兄弟姐妹,七大姑八大姨过来寻求帮助,他把人家都赶走了。寻求帮助,ask for helpo

  61.B【解析】随着他越来越有钱,也就越来越吝啬。as,表示随着。

  62.D 【解析】不愿意支付薪水,所以把厨子、佣人和园丁都给解雇了。解雇,用dismisso

  63.c【解析】避免浪费钱财,waste of money。

  64.B 【解析】把下人们都解雇了,然后做出了解释。用动词explain。

  65.C【解析】用钱做我想做的事,what。

  66.D【解析】it take sb.many years to do stl1.固定搭配,填入took。

  67.B【解析】对于自己的坏名声,这位商人越来越忧心。用about,表关于。

  68.C【解析】seek advice,寻求帮助。

  69.B【解析】建学校,用动词establish。

  70.A【解析】point out,指出。

  71.D【解析】赢得名声,fame表示名声。

  72.C【解析】亲近的人的需求,用needs,表示需求。

  73.B【解析】in poor clothes,表示穿着破衣服。

  74.D【解析]duty to your family,对家庭的责任。

  75.A【解析】先尽对家人的责任,再来谈对穷人的慈善。come later,表示先后顺序。

  Part V Translation

  Section A

  76.学前教育可以帮助缩小这个差距。

  77.一些批评者们说在孩子四岁的时候送去学校起不了什么作用。

  78.这项称为火星一号的工程,计划在2022年送一小队人去火星。

  79.这项使命最大的障碍在于其昂贵的费用。

  80.如果一个公园的游览者受伤或者有危险,手机可以帮他容易地获得帮助。

  Section B

  81. You should do sports more.

  82. We met each other again last spring.

  83. We must prevent the natural resources from being wasted.

  84. The report that Jack is writing should be done before Friday.85. I have seen that movie for many times.

 

学士学位英语网络课程
学士学位英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
免费试听
历年真题